Stijlvolle stadsracer van Roetz

Vigour Men

Verantwoord door de stad snellen, dat kan met de sportieve Vigour van Roetz Bikes. Dit jonge Amsterdamse merk gebruikt alleen frames van afgedankte fietsen. De rijwielen worden gemaakt in sociale werkplaatsen in de buurt, en ook dat geeft een goed gevoel.

De minimalistische Vigour is geïnspireerd op een kruising tussen een stadsfiets en racefiets uit 1913. De enige opsmuk bestaat uit kurken handvatten aan het korte stuur en een kettingschermpje van beukenhout. De fiets heeft geen versnellingen.

Roetz houdt van recyclen, maar alle draaiende onderdelen zijn nieuw. En dat is te merken, want het fietsen gaat soepel. Een noodstop voor een overstekende toerist is dankzij de terugtraprem geen probleem, en het ontwijken van automobilisten en andere fietsers gaat eveneens prima.

Op de gevaarlijke keien van de Dam houdt de fiets zich goed, mede dankzij de stevige banden en velgen. Maar deze stijlvolle stadsracer voelt zich het beste thuis op asfalt. Even flink doortrappen en je haalt misschien wel een scooter in.

Roetz Vigour. Prijs basismodel € 589. Houten spatborden, verlichting en versnellingen tegen bijbetaling. www.roetz-bikes.nl

Dit artikel is verschenen in Het Parool van 13 april 2013

 

Dit bericht is geplaatst in Fietsen. Bookmark de permalink.