Skyline Mokum mee in Mongolië

AmsterdamfietsHoezo een Amsterdamfiets?

Met 200.000 fietskilometers in de benen droomde Eric Schuijt al langer van de ultieme vakantiefiets. Nog een tikje beter dan de topmerken die hij verkoopt in zijn speciaalzaak De Vakantiefietser. Met bouwer Santos in Sassenheim ontwierp hij de Amsterdamfiets. Oersterk, klaar voor een wereldreis. In de bel zit een kompas. Grapje? Je weet maar nooit…

Wat is er dan verder bijzonder aan?

Het frame is versierd met de skyline van Amsterdam en de karakteristieke Andreaskruisen. Belangrijker dan het uiterlijk zijn de gemonteerde onderdelen. Na fietstochten in tachtig landen maakte Eric de balans op. Voor zijn droomfiets koos hij alleen voor de allerbeste, zelf geteste spullen.

Hoe rijdt de fiets?

Heerlijk licht en soepel. De hellingproef op een grachtenbruggetje is een makkie: met de veelgeprezen Rohloffnaaf kun je zelfs bij stilstand schakelen. In plaats van een ketting liet Eric een onderhoudsvrije en bijna onverwoestbare riem monteren. Fijn op de hoogvlakte van Mongolië. En ook in Rotterdam, want daar wil je met deze fiets al helemaal niet stranden.

Amsterdamfiets. Prijs € 4200. De Vakantiefietser, Westerstraat 216.  www.vakantiefietser.nl

Dit artikel is gepubliceerd in Het Parool van 31 augustus 2013

Dit bericht is geplaatst in Blog, Fietsen. Bookmark de permalink.