Luxe omafiets voor diva’s

Batavus Diva

Deze omafiets roept slechts in de verte herinneringen op aan het zwarte rijwiel waarop grootmoeder kaarsrecht tegen de wind in fietste. Een hard leven. Alleen opstappen was makkelijk, dankzij het lage frame. Met de Diva mikt Batavus op een jonger en wat verwender publiek. De fiets is verkrijgbaar in frivole kleuren als roze en goud, want als ster mag je best opvallen.

Hoe rijdt de Diva?

Afzien zoals oma is niet meer nodig, dankzij het zachte zadel en de leren handvatten. Extra comfort bieden ook de brede banden; fijn als er geen gladde fietspaden als een rode loper klaarliggen. Tegenwind? Kwestie van even schakelen. En met wind mee gaat het met die drie of zeven versnellingen (afhankelijk van het type) extra hard. Niet nodig natuurlijk, een diva mag te laat komen.

Is dat alles?

Voor vrouwen die nog meer luxe willen, is er de Diva Plus. Deze fiets heeft als extra’s een dubbele standaard en een voordrager. Handig: de bijpassende tas kan aan die drager worden vastgezet. Dat geeft een veilig gevoel als je rakelings wordt ingehaald door een scooter. Goedkoop is het allemaal niet, maar een echte diva zit daar niet mee.

Batavus Diva 3 Plus. Getest bij Hans Struijk Fietsen. Prijs: € 669. www.batavus.nl

Dit artikel is gepubliceerd in Het Parool van 25 mei 2013

Dit bericht is geplaatst in Amsterdam, Blog, Fietsen. Bookmark de permalink.