Lange nachten met Vanmoof

5.1.28.00.00.00.CB

Een simpele en functionele stadsfiets. Met die ambitie ontwierpen de broers Taco en Ties Carlier hun eerste Vanmoof. De doelgroep: stadsbewoners die een no-nonsense fiets willen, maar tegelijkertijd best graag opvallen. In Amsterdam zijn de fietsen met het stoere frame steeds vaker te zien. Maar ook in de rest van de wereld. Het jonge fietsmerk uit Amsterdam-Oost heeft inmiddels dealers in 35 landen. Onder hipsters in New York is Vanmoof gewild, zo signaleerde The Wall Street Journal onlangs.

Hoe rijdt een Vanmoof?

De fiets is van aluminium en daardoor redelijk licht. Met terugtraprem en dikke banden is een Vanmoof goed geschikt voor het dagelijkse stadsverkeer, inclusief capriolen als uitwijken en hard remmen. Parkeren is leuk, als je tenminste een plek kunt vinden. Bij het model 5.1 trek je het stevige kettingslot gewoon uit het frame.

En in het donker?

Fietsen in de duisternis is vaak een drama, met haperende dynamo’s en knipperlampjes waarvan de batterijen leeg zijn. Een Vanmoof is in het donker moeilijk over het hoofd te zien. De fiets heeft felle, in het frame verzonken LED-lampen die stroom krijgen van een naafdynamo. De voorlamp zet duistere steegjes en verlaten haventerreinen in een zee van licht.

Vanmoof 5.1. Prijs € 698. Eveneens verkrijgbaar met versnellingen. www.vanmoof.com

Dit artikel is verschenen in Het Parool van 27 april 2013

 

Dit bericht is geplaatst in Fietsen. Bookmark de permalink.