Een nieuwe krant? Ja, een nieuwe krant

De Westkrant 1 januari 2015Wat gebeurt er in je eigen buurt? Ondanks alle media, bloggers en twitteraars is het vaak lastig om relevant en betrouwbaar nieuws te vinden uit eigen omgeving. Met buurtgenote Martine de Vente richtte ik medio 2014 De Westkrant op, een online buurtmedium voor Amsterdam-West.

Een hyperlokale website, heet zoiets in de mediawereld. Nou ja, hyperlokaal…Met ruim 140.000 inwoners is Amsterdam-West groter dan Maastricht of Alkmaar. De Westkrant doet verslag van leuke en minder leuke nieuwtjes uit De Baarsjes, Bos en Lommer, Oud-West en Westerpark. Van de opening van een hippe koffietent, parkeerproblemen en het kappen van bomen tot de groeiende populariteit van de Kolenkitbuurt.

Dit is Amsterdam, dus moord en doodslag komen soms ook voor. Andere media weten in zo’n geval West meestal wel goed te vinden. Nee, dat nemen we die journalisten niet kwalijk. Nieuws is nieuws. Maar De Westkrant blijft over de buurt -onze buurt- schrijven, juist als de afzetlinten van de politie zijn opgeruimd.

www.dewestkrant.nl

 

Dit bericht is geplaatst in Amsterdam, Blog. Bookmark de permalink.