Degelijke fiets voor weinig

Tulp 4 Olijfgroen

Hoe kom je aan een Tulpfiets?

Een Tulpfiets is uitsluitend te koop via internet. Behalve basismodel en kleur kunnen allerlei extra’s worden aangevinkt, zoals versnellingen en voorrek. De zelf ontworpen stadsfiets wordt binnen een week rijklaar aan huis afgeleverd, zo belooft het jonge bedrijf. De fietsen worden geassembleerd door medewerkers van een sociale werkplaats in Maastricht.

Hoe rijdt een Tulpfiets?

Het geteste herenmodel met dubbele stang rijdt prima. De fiets maakt een degelijke indruk. Het in Tunesië gemaakte stalen frame is verzinkt om roestvorming tegen te gaan. Geen overbodige luxe in dit natte klimaat. De onderdelen zijn van kwaliteitsmerken, zoals naven van Shimano. Kopers kunnen alleen geen proefrit maken, want winkels heeft Tulpfietsen niet.

En hoe zit het dan met de service?

Volgens oprichter en oud-bankier Frank Klemann zijn Tulpfietsen even goed als gerenommeerde Nederlandse merken, maar wel goedkoper. Bij garantiekwesties komt het bedrijf de fiets ophalen. Voor een servicebeurt aan huis moet € 40 worden betaald. De fiets kan door gewone fietsenmakers worden gerepareerd. Met wat gemopper misschien, want bij de verkoop zijn ze buitenspel gezet.

Basismodel € 379, bezorgkosten € 29,50. www.tulpfietsen.nl

Dit artikel is verschenen in Het Parool van 18 mei 2013

Dit bericht is geplaatst in Blog, Fietsen. Bookmark de permalink.